Wat kost het?

Medisch specialisten zijn via hun wetenschappelijke vereniging aangesloten bij de Federatie Medisch Specialisten. Hiervoor betalen zij via hun wetenschappelijke vereniging € 541,71 per jaar. Naast belangenbehartiging biedt de Federatie individuele dienstverlening aan in samenwerking met de LAD via het Kennis- en DienstverleningsCentrum.

Dienstverlening

Voor iedereen die is aangesloten bij de Federatie of lid is van de LAD, De Jonge Specialist maakt 20 uur juridische dienstverlening deel uit van het lidmaatschap. Als er meer nodig is, wordt een uurtarief van €100,- exclusief btw gehanteerd. 

Niet praktiserende medisch specialisten

De Federatie Medisch Specialisten vindt het belangrijk dat ook medisch specialisten die niet (in Nederland) praktiseren, verbonden kunnen blijven met de Federatie. Het gaat om de volgende groepen medisch specialisten:

  • gepensioneerde medisch specialisten die niet praktiseren
  • medisch specialisten die in het buitenland praktiseren bij een niet-Nederlandse organisatie
  • arbeidsongeschikte medisch specialisten

Zij kunnen verbonden blijven met de Federatie door deel te nemen aan een speciaal opgerichte stichting, SOVAF genaamd: Stichting voormalig seniorleden OMS / voormalig aangeslotenen Federatie Medisch Specialisten. Voorwaarde is wel dat de medisch specialist geen doorhaling uit het specialisten- dan wel BIG-register heeft gehad vanwege een bevoegdheidsbeperking. 

SOVAF

Via de stichting SOVAF kunnen de (gewezen) medisch specialisten verbonden blijven met de Federatie en de KNMG en indien van toepassing met de LAD. Vanaf 1 januari 2019 betalen zij € 216,68. Zij blijven daarmee verbonden met de KNMG, blijven Medisch Contact en De Medisch Specialist thuis ontvangen, en blijven indien gewenst op de hoogte van het laatste nieuws van de Federatie.  Gepensioneerde leden van wetenschappelijke verenigingen die in dienstverband werkzaam waren, kunnen als SOVAF deelnemer gratis seniorlid van de LAD worden. Kijk voor meer informatie over het lidmaatschap van de LAD op www.lad.nl. Medisch specialisten die met pensioen gaan of in het buitenland gaan werken, blijven nog via de wetenschappelijke vereniging bij de Federatie aangesloten tot het eind van het kalenderjaar. Daarna kunnen zij lid worden van stichting SOVAF.

Meer weten?

Heeft u vragen over SOVAF of wilt u een wijziging of opzegging doorgeven? Of bent u praktiserend medisch specialist en wilt u uw relatienummer van de Federatie Medisch Specialisten opvragen? Neem dan contact op met Ledenbeheer via ledenbeheer@demedischspecialist.nl of bel 088-505 34 34. Voor vragen over het lidmaatschap van de LAD kunt u contact opnemen via ledenadministratie@lad.nl, of bel 088-12 44 100.