Controller (24 uur per week)

De organisatie

De Federatie Medisch Specialisten is dé beroepsvereniging voor en door medisch specialisten. Via alle Nederlandse wetenschappelijke verenigingen vertegenwoordigt de Federatie ongeveer 20.000 medisch specialisten. De Federatie Medisch Specialisten wil hoge kwaliteit van zorg, veilige zorg en toegankelijke zorg. Alle wetenschappelijke verenigingen werken samen op het gebied van beroepsbelangen, kwaliteit, opleiding en wetenschap. 

De Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband is de werknemersorganisatie die zich inzet voor de (rechts)positie van ruim 30.000 (a.s.) artsen en apothekers in dienstverband. Kerntaak is belangenbehartiging, zowel collectief als individueel, op het gebied van arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en arbeidsmarkt. De LAD is rechtstreeks of via de Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg, FBZ partij bij een groot aantal cao’s in de zorgsector.

De Stichting Kwaliteitsgelden Medisch Specialisten (SKMS) is opgericht ter ondersteuning van het medisch specialistisch kwaliteitsbeleid. Het Bestuur van SKMS bestaat uit vertegenwoordigers van de Federatie Medisch Specialisten en Zorgverzekeraars Nederland. De bureauondersteuning wordt uitgevoerd door de Federatie Medisch Specialisten. Wij zoeken een enthousiaste:

Controller (24 uur per week)
 

Tijdelijk ter ondersteuning tot eind 2017. ZZP-ers worden ook uitgenodigd te reageren. Je zorgt voor een juiste verwerking en beheer van financiële en projectadministraties. Bovendien analyseer je rapporten van financiële gegevens zodat bestuur, directie en MT leden tijdig worden voorzien van relevante financiële informatie en adviezen.

Werkzaamheden

 • Zorgen voor een correcte verwerking, beheer en controle van de gegevens in de financiële, en projectadministraties;
 • Voorbereiden en opstellen van de (jaar)plannen, -budgetten en -begroting, zorgen voor de goedkeuring hiervan en toezien op de uitvoering;
 • Zorgen voor het opstellen van subsidieverklaringen;
 • Signaleren, volgen en analyseren van vakinhoudelijke ontwikkelingen en deze vertalen naar mogelijke consequenties voor de organisaties en hierover adviseren;
 • Zelfstandig adviseren en ondersteunen van directie en/of afdelingen van de organisaties;
 • Optreden als vraagbaak bij complexe vragen op het eigen vakgebied;
 • Verzamelen, analyseren en presenteren van gegevens met betrekking tot de financiële resultaten van de organisaties behoeve van managementinformatie en –rapportages, de interne en externe verslaglegging;
 • Toezien op de naleving van wettelijke verplichtingen op financiële en fiscaal terrein;
 • Bewaken van de financiële positie en resultaten van de organisaties.

Je profiel

Je bent proactief, klantgericht en werkt probleemoplossend. Je werkt graag in een team en bent analytisch sterk met uitstekende communicatieve vaardigheden. Je voert je werk zelfstandig en secuur uit.

We letten tijdens de selectie op de volgende punten:

 • Minimaal HBO, werk- en denkniveau;
 • Minimaal 8 jaar relevante aantoonbare werkervaring;
 • Kennis van (ontwikkelingen in) het financiële vakgebied;
 • Ruime ervaring met Afas;
 • Beheersing van diverse MS Office applicaties zoals Word en Excel;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

De arbeidsvoorwaarden

De Federatie Medisch Specialisten kent een uitstekend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming voor zorgverzekering. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van niveau en ervaring.

Informatie en sollicitatie

Je kunt informatie opvragen over de functie bij Therèse van ‘t Westende, telefoonnummer 06-10004178 Je reactie zien wij graag tegemoet uiterlijk 6 juni 2017. Je kunt je sollicitatie mailen aan Tamara van Rossum, adviseur Personeel & Organisatie, vacatures@demedischspecialist.nl met als onderwerp ‘Vacature Controller’.   

Voor informatie over de Federatie Medisch Specialisten en de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband verwijzen wij naar www.demedischspecialist.nl  en www.lad.nl