COMMUNICATIEADVISEUR M/V (32 uur per week)

De uitdaging

Er gebeurt ontzettend veel in de zorg. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, de zorgvraag neemt alleen maar toe, budgetten staan onder druk en we komen steeds vaker bedden en handen tekort. Allerlei partijen beïnvloeden het werk van de medisch specialist: verzekeraars, politiek, inspectie, farmaceuten, managers en patiëntorganisaties. Er zijn grote belangen. 

De Federatie Medisch Specialisten staat voor 22.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen. Wij verenigen alle 32 specialismen, ondersteunen bij de uitoefening en ontwikkeling van het vak en spreken met één krachtige stem in politiek en samenleving. Samen gaan we voorop in vernieuwing zodat 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op de beste zorg ter wereld.

Het Marketing & Communicatie team geeft invulling aan de marketing, communicatie, woordvoering en public affairs voor de Federatie en speelt een centrale rol in een sterk dynamische politieke omgeving. Het team bestaat naast een manager Marketing & Communicatie uit 8 fte. 

Is je interesse gewekt? Wil je onderdeel zijn van een top team?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

COMMUNICATIEADVISEUR (M/V)
(32 uur per week)

 

Een veelzijdig pakket, geen dag is hetzelfde

 • Als communicatieadviseur bij de Federatie ben je, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor onze corporate en interne communicatie: 
 • Je vindt met gemak een weg in onze politiek gevoelige organisatie en inhoudelijk complexe materie, waarbij je op alle niveaus het gesprek aangaat en communicatiekansen signaleert;
 • Communicatiekansen werk je met de nodige creativiteit uit tot heldere boodschappen en concrete communicatieplannen. Vervolgens weet je deze op een effectieve wijze samen met je collega’s uit te rollen;
 • Je formuleert kernboodschappen die in lijn zijn met de gewenste reputatie en positionering van de Federatie. Daarnaast vertaal je deze kernboodschappen naar verhalen die laten zien waar de Federatie voor staat;
 • Je geeft inhoudsgerichte communicatie adviezen op diverse beleidsterreinen zoals opleidingen, kwaliteit, beroepsbelangen en wetenschap & innovatie; 
 • Je bent sparringpartner voor collega’s en mt-leden over communicatievraagstukken; 
 • Je coördineert de huisstijl- en vormgevingszaken van de Federatie;
 • Je bent onderdeel van het redactieteam van het magazine De Medisch Specialist.
 

Een bevlogen professional met hart voor het vak

Je bent veeleisend, leergierig, werkt accuraat en schakelt moeiteloos tussen strategie, aanpak en uitvoering. Je houdt je collega’s en jezelf scherp gericht op de communicatieve impact van je werk zodat je samen tot een beter resultaat kunt komen. 
 
Je hebt bij voorkeur:
 • Een afgeronde HBO/universitaire opleiding op het gebied van communicatie;
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in de gezondheidszorg of in een omgeving met hoog opgeleide professionals;
 • Uitstekende redactionele vaardigheden;
 • Werkervaring opgedaan in de commerciële sector;
 • Ervaring met vormgeving (DTP).

Arbeidsvoorwaarden

De Federatie Medisch Specialisten kent een uitstekend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een tegemoetkoming voor de zorgverzekering. Het salaris voor deze functie is afhankelijk van niveau en ervaring en bedraagt maximaal €5.537,00 op basis van een 40-urige werkweek.

Informatie en sollicitatie

Voor nadere informatie over de Federatie verwijzen wij naar www.demedischspecialist.nl. Je kunt informatie opvragen over de functie bij Mirjam Siregar, senior communicatie adviseur, 06-20 24 97 00. 
Je reactie zien wij graag uiterlijk tegemoet op 19 mei 2019. Je kunt je sollicitatie, met zowel een motivatiebrief als een cv in de bijlage, mailen aan Romy ter Haak, afdeling Personeel & Organisatie, vacatures@demedischspecialist.nl met als onderwerp ‘communicatieadviseur’.