Blogs overzicht

Gemotiveerde zorgverleners gaan voorop in vernieuwing

20 januari 2021

Ons zorgstelsel kampt met grote uitdagingen. Hoe houden we de zorg toegankelijk, innovatief en betaalbaar? Hoe houden we de zorgprofessionals gezond en voorkomen we uitval door werkdruk?

Het gaat niet goed

31 december 2020

Het gaat niet goed. Het aantal patiënten met COVID-19 loopt op in de ziekenhuizen en tot overmaat van ramp valt tegelijkertijd te veel personeel uit. In de regio’s waar veel besmettingen zijn, wordt natuurlijk ook veel personeel besmet en vervolgens ziek.

Vernieuwing komt van de werkvloer, niet van instituten

22 december 2020

‘Het jaar van de COVID-19 pandemie’, zo zal 2020 de geschiedenisboeken ingaan. Voor mij startte dit jaar met mijn benoeming tot voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten met nieuwe plannen en dromen.

Bevlogen tegen de klippen op

14 december 2020

Bevlogen tegen de klippen op. Dat is wat Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem vrijdag zag bij zorgpersoneel tijdens zijn bezoek aan het Zuyderland Medisch Centrum.

De toekomst van de medisch-specialistische zorg is in goede handen

3 december 2020

In aanloop naar het jaarlijkse MMV-congres op 9 december schrijft Federatievoorzitter Peter Paul van Benthem in zijn blog over de energie, inspiratie en vernieuwing die jonge dokters met zich meebrengen. ‘Aios zijn onmisbaar geweest bij de bestrijding van de COVID-crisis.’

Help elkaar helpen

5 november 2020

‘In veel ziekenhuizen is het pompen of verzuipen’. Sinds de persconferentie van premier Rutte zoemt deze zin door mijn hoofd. Hij geeft woorden aan wat ik al wekenlang met mijn eigen ogen zie.

In gesprek met Leidse studenten

20 oktober 2020

De afgelopen weken kregen studenten regelmatig in de media een veeg uit de pan. Ik stoor me daar, als hoogleraar aan de universiteit Leiden, mateloos aan. Ik vind juist dat we hen moeten helpen.

Tsunami genaamd COVID-19

12 oktober 2020

Peter Paul van Benthem, voorzitter Federatie Medisch Specialisten, waarschuwt in zijn blog voor een tsunami aan COVID-19 patiënten die op de ziekenhuizen afkomt.

Vertrouwen in vakmanschap en vernieuwing

16 september 2020

Op woensdag 16 september 2020 gaf Peter Paul van Benthem, kno-arts en voorzitter van de Federatie Medisch Specialisten, een toespraak tijdens het jaarlijkse ontbijt met de minister.

Lessen van de crisis: geef de professional de ruimte

14 juli 2020

'De professionals hebben tijdens de crisis gevoeld hoe het is om niet overspoeld te worden door bureaucratie, zich niet constant te hoeven verantwoorden voor wat ze doen, maar het vertrouwen te krijgen van de maatschappij'.

Pagina's