Beleidsmedewerker NVK

De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) is de wetenschappelijke beroepsvereniging van kinderartsen en kinderartsen in opleiding. Wij behartigen de belangen van kinderartsen en komen op voor de gezondheid van kinderen, omdat alle kinderen in Nederland recht hebben op optimale kwaliteit van kindergeneeskundige zorg. De NVK is een dynamische vereniging met actieve en geëngageerde leden, een gedreven bestuur en een bureau met 15 enthousiaste medewerkers. De vereniging is aangesloten bij de Federatie Medisch Specialisten (FMS).

Wij zijn op zoek naar een doortastende en initiatiefrijke

BELEIDSMEDEWERKER

(minimaal 32 uur per week)

Jouw functie

Als beleidsmedewerker vervul je de rol van adviseur en procesmanager en ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke en procesmatige realisatie van de agenda van het bestuur, onder meer via de aan jou toegewezen commissies en werkgroepen.

Een belangrijk thema waar jij je op gaat richten is hoe gegevensuitwisseling en uitkomstinformatie kunnen bijdragen aan de verdere verbetering van de kwaliteit van de kindergeneeskundige zorg en hoe dat voor onze leden het beste kan worden ingericht. 

  • De ene dag ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden van de beleidsvorming en het communiceren en realiseren van beleid ten behoeve van bestuur en commissies
  • De volgende dag ben je druk met het organiseren, coördineren en begeleiden van overleggen, bijeenkomsten en evenementen
  • Je geeft integrale beleidsadviezen en bereidt notities en presentaties voor die in lijn zijn met de strategie van de organisatie
  • Ondertussen houd je, op jouw projecten, de kwaliteit, voortgang en het budget goed in de gaten en steek je tijd en energie in het op de hoogte zijn van maatschappelijke, vakinhoudelijke en politieke ontwikkelingen. Zo leer je het zorgveld pas echt kennen! Jij signaleert actief onderwerpen die voor de NVK relevant zijn en beweegt je soepel in diverse in- en externe netwerken

Dit doe je natuurlijk niet alleen. Met ervaren collega’s ga je aan de slag zodat je in een relatief korte tijd veel weet van een aantal interessante dossiers en projecten die aansluiten bij jouw achtergrond en affiniteit. 

Jouw profiel

Jij wilt alles te weten komen over wat er landelijk in de zorg speelt. Daarnaast ben je ambitieus, je werkt zelfstandig en schakelt moeiteloos tussen strategie, aanpak en uitvoering. Werken in een dynamische, politieke organisatie vraagt om daadkracht en heldere communicatie; jij doet wat je zegt. Je doorgrondt een situatie, betrekt anderen bij jouw verfrissende ideeën en hebt gevoel voor verhoudingen. Ook worden de onderstaande criteria in de selectie meegenomen:

  • Afgeronde opleiding op HBO- of WO-niveau
  • Minimaal drie jaar ervaring in een relevante functie, bij voorkeur in de zorg
  • Ervaring met het werken in projecten en kennis van (ziekenhuis)informatiesystemen is een pré
  • Je bent flexibel (onze leden vergaderen regelmatig ‘s avonds, dit vind je geen probleem)

Wat wij bieden

Werken bij de NVK betekent werken in een dynamische omgeving met bevlogen professionals. Je werk doet ertoe: je werkt niet voor niets in een maatschappelijk betrokken organisatie, die met regelmaat in Den Haag en in de media van zich laat horen. 
De vacature betreft een dienstverband voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. We bieden hierbij een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden die passen bij je opleiding en werkervaring. Denk bijvoorbeeld aan 8,33% vakantiegeld, een tegemoetkoming in de ziektekosten en een eindejaarsuitkering van 3%.

Informatie en sollicitatie

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan horen we graag van je! Stuur je curriculum vitae samen met een motivatiebrief zo spoedig mogelijk maar uiterlijk 21 oktober a.s. naar vacatures@demedischspecialist.nl. Vermeld hierbij als onderwerp ‘Beleidsmedewerker NVK’. Voor meer informatie over de functie kun je terecht bij Dianne Paarhuis (directeur NVK) (06) 33 30 88 00 / paarhuis@nvk.nl. Voor meer informatie over de NVK verwijzen we je graag door naar www.nvk.nl.

Van bemiddeling en acquisitie door derden of zzp’ers wordt geen gebruik gemaakt en hier wordt niet op gereageerd.