29 jun 2021

Webinarreeks nieuwe Europese wetgeving voor medische technologie

Online bijeenkomst

Dinsdag 29 juni 2021, 16.30 - 17.30 uur: ‘Beschikbaarheid en Post Market Surveillance’
Verschraalt als gevolg van de MDR het aanbod van medische hulpmiddelen, hoe kan een zorginstelling zich hierop voorbereiden en wat betekent de Post Market Surveillance verplichting van fabrikanten voor zorginstellingen.
 
In mei 2021 is nieuwe Europese wetgeving van kracht geworden op het gebied van medische technologie (MDR). In een reeks webinars wordt u bijgepraat over wat dit betekent voor zorginstellingen en welke veranderingen relevant zijn voor het werk van dokters, zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. 
 
In maximaal een uur wordt er ingegaan op de gevolgen van de veranderde wetgeving op het gebied van medische technologie en bieden we handvatten en do’s en don’ts. Elk webinar wordt door een team van experts binnen de ziekenhuizen en umc’s op een interactieve wijze geleid. Er is voldoende ruimte om uw vragen te stellen. De webinars worden georganiseerd door de Nederlandse Federatie van Universitaire Medische Centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ), Zelfstandige Klinieken Nederland en de Federatie Medisch Specialisten. 
 
Binnenkort vindt u op deze pagina meer specifieke informatie over deze bijeenkomst.