31 mei 2018

Symposium Taakherschikking 2018

De Reehorst te Ede

Om meer mensen in gelegenheid te stellen om het symposium over taakherschikking bij te wonen is besloten om het symposium te verplaatsen van 1 februari naar 31 mei.
Iedereen die zich voor 31 maart aanmeldt, ontvangt 50 euro vroegboekkorting.

Het symposium is een initiatief van de Nederlandse Associatie Physician Assistants (NAPA), samen met de Federatie Medisch Specialisten en V&VN Verpleegkundig Specialisten. Samen hebben zij een programma samengesteld met succesvolle praktijkvoorbeelden van taakherschikking in de 1e en 2e lijnszorg.

Voor wie

Het symposium is opgezet voor artsen van alle specialismen in de 2e en 1e lijn, physician assistants, verpleegkundig specialisten, beleidsmedewerkers en bestuursleden van instellingen in de gezondheidszorg en wetenschappelijke- en beroepsverenigingen.

Thema

Belangrijkste thema van dit symposium is de samenwerking van physician assistants en verpleegkundig specialisten met geneeskundig specialisten. Hoe maak je goede samenwerkingsafspraken met elkaar? Hoe regel je de verantwoordelijkheden? En wat levert de samenwerking op?

Onder leiding van de dagvoorzitter Cathy van Beek gaan we met de sprekers én met u hierover in gesprek. Cathy van Beek is een bekende ‘zorgnederlander’, voormalig vice-voorzitter NZa die recent afscheid heeft genomen van het Radboud UMC waar zij meer dan zes jaar als bestuurder werkte.

Programma

Programma

14:00 uur Aanvang

  1. Toekomstige uitdagingen in de zorg, opening door de dagvoorzitter Nanon Soeters
  2. Wat zijn de juridische spelregels om taken te herschikken?, mr. Robinetta de Roode, adviseur gezondheidsrecht KNMG 
  3. Samenwerking Huisarts en PA in 1e lijn, Quinten van den Driesschen, PA huisartsenpraktijk de Zwaluw
  4. Samenwerking medisch specialist en PA, dr. Sybrand de Boer, MDL-arts Slingeland Ziekenhuis
  5. Tokio Optimum Model geeft grip op taakherschikken, drs. Ramon van den Berg, projectleider Individualisering Opleidingsduur, Federatie Medisch Specialisten 

17:15-18:30 Dinerbuffet

Avondprogramma

  1. De visie van zorgverzekeraars op taakherschikking, drs. Bert van der Hoek , bestuursvoorzitter, de Friesland Zorgverzekeraar 
  2. Samenwerking psychiater en VS in de GGZ, Rene van der Snoek (VS) en Patricia Nazir (psychiater), Yulius
  3. Samenwerking Specialist ouderengeneeskunde en VS/PA, Inge Rinzema (VS), ZINN Gezondheidszorg
  4. Financiering van zorg en plaats  en positie van PA en VS,  drs. Arjan Kouwen, senior  advisor Radboudumc en Petra Kleven MSc, business analist Radboudumc 
  5. Afsluiting

20:30 uur Sluiting en Borrel

Accreditatie

Accreditatie is aangevraagd bij ABAN, NAPA en V&VN VS.

Kosten en aanmelden

300 euro per persoon, indien specialist samen met PA/VS komt dan geldt een speciaal tarief van 225 euro per persoon. Iedereen die zich voor 31 maart aanmeldt ontvangt 50 euro vroegboekkorting op het volledige tarief van 300 euro.

Aanmelden