15 feb 2021

Slimme zorg Estafette Regio Noord

ONLINE BIJEENKOMST

Het ministerie van VWS organiseert in het kader van Slimme zorg diverse online bijeenkomsten. Het doel is om samen slimme zorg en innovatie een stap verder te brengen. Dit doen we door elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Door knelpunten en uitdagingen op tafel te leggen en samen te zoeken naar oplossingen. Iedere regio start zijn deel van de Slimme Zorg Estafette daarom met een digitale bijeenkomst.

Op maandag 15 februari tussen 10 en 12 uur organiseert het ministerie de bijeenkomst voor Regio Noord. Noord Nederland kenmerkt zich door ruimte, natuur en een mindere hectiek in vergelijking met het westen van het land. Wel staan we in de regio voor uitdagingen op het gebied van krimp, vergrijzing, gezondheid, wegtrekkende voorzieningen en schaarste op de arbeidsmarkt. Slimme zorg kan een hulpmiddel zijn om te voorzien in de toenemende zorgbehoeften en om de zorg in de toekomst betaalbaar te houden. Tijdens de startbijeenkomst in de regio Noord Nederland gaan we dieper in op de centrale vraag: Waar lopen we in de praktijk tegenaan, wat zijn barrières voor implementatie van zorgtechnologie en wat is er al succesvol geïmplementeerd? Hierdoor krijgen we met elkaar zicht op wat er nodig is en brengen we slimme zorg in onze regio samen een stap verder.

De bijeenkomsten worden geleid door Kim Coppes. Met haar ruime ervaring als spreker en gespreksleider in de zorgsector, staat zij garant voor een levendig programma.

Meer informatie en aanmelden