02 mrt 2016

RIO Masterclass Individualisering

ERNST SILLEM HOEVE, DEN DOLDER

Op woensdag 2 maart en donderdag 3 maart 2016 organiseert de Federatie Medisch Specialisten de masterclass voor onderwijskundigen om hen toe te rusten voor het begeleiden van opleiders en opleidingsgroepen voor het implementeren van individualisering in de medische vervolgopleidingen.  Deze masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door het samenwerkingsproject Specialistenopleiding Op Maat (SOM).

Hoe kun jij, als onderwijskundige, ondersteunen bij de individualisering van de opleidingsduur?
De individualisering van de opleidingsduur maakt het opleiders mogelijk om in de praktijk daadwerkelijk competentiegericht op te leiden. De vooraf vastgestelde opleidingsduur is niet meer leidend. In het individueel opleidingsplan wordt rekening gehouden met eerder verworven competenties en aios kunnen de opleiding meer in hun eigen tempo doorlopen.
Op dit moment zijn opleiders hier al in meer of mindere mate mee bezig. Concrete onderwijskundige ondersteuning en advisering op de werkvloer is daarbij wenselijk. In deze masterclass krijg je als onderwijskundige informatie over de laatste ontwikkelingen en ga je concreet aan de slag met tools die je in je eigen ziekenhuis en opleidingsregio kunt inzetten.

Wanneer & waar?
Woensdag 2 maart 9.00 uur – 20.00 uur (aansluitend gezamenlijk diner) en
donderdag 3 maart 2016 van 9.00 – 13.15 uur (met afsluitend een lunch).
De masterclass vindt plaats op de Ernst Sillem Hoeve, Soestdijkerweg 10-b Lage Vuursche, 3734 MH Den Dolder.

Overnachtingsmogelijkheden worden geregeld op de vergaderlocatie. Plan hier uw route naar de locatie.

Voor wie?
Het programma richt zich expliciet op onderwijskundigen die opleidersgroepen lokaal en/of regionaal begeleiden bij de implementatie van de individualisering medische vervolgopleidingen.

Programma
In de vorm van presentaties en workshops komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • ‘EPA’s, toetsing en bekwaamverklaren’ door prof. dr. Th. J. (Olle) ten Cate

  • ‘Regionalisering: wat betekent individualisering voor de regio?’ door A. (Anouk) Straus MSc en L. (Lieke) Lalieu MSc

  • ‘Flexibel opleiden en verandermanagement’ door drs. B.J.A. (Beatrijs) de Leede

  • ‘Individualisering en bedrijfsvoering’ door drs. L. (Lotte) Rijksen

  • ‘Toetsing door RGS’ door drs. D. (Dick) Frijlink

We gaan actief met alle onderwerpen aan de slag. Centraal staat de vraag welke rol je hierbij als onderwijskundige kunt vervullen. Je gaat naar huis met concrete tools en handvatten die je kunt gebruiken om individualisering in je eigen ziekenhuis en opleidingsregio te ondersteunen.

Kosten
Deelname aan de masterclass, inclusief diner en overnachting, kost € 75,-. De inschrijving is pas compleet na ontvangst van het inschrijfformulier én de betaling. Na inschrijving ontvang je een e-mail met de betalingsdetails.

Informatie & aanmelden
Heb je vragen over de masterclass? Neem dan contact op met Maud Oomen via m.oomen@demedischspecialist.nl of telefoonnummer 06-82 99 85 56.
Schrijf je hier in voor de massterclass.

Er is een maximum van 40 deelnemers ingesteld, dus wees er snel bij!