19 apr 2021

Platform Europa

Online bijeenkomst

Tijdens de online bijeenkomst op maandag 19 april van Platform Europa staan we stil bij de scheve arbeidsmigratie van artsen binnen Europa. Journalist en politiek verslaggever Emilie van Outeren beschreef eind november 2020 in een artikel hoe de COVID-19 crisis aan het licht heeft gebracht dat er een groot tekort is aan artsen in Midden-Europa. Zij zal tijdens de online bijeenkomst de achtergrond van de problematiek schetsen en ons meenemen in de discussie waarom dit ook voor Nederlandse artsen een relevant issue is.

De bijeenkomst wordt voorgezeten door chirurg Huib Cense, die de Federatie vertegenwoordigt in de Council van de Union Européenne des Médecins Spécialistes (UEMS). Zoals gebruikelijk bespreken we tijdens deze bijeenkomst ook de onderwerpen die op de agenda staan van de UEMS Council vergadering op 23/24 april. Daarnaast licht Huib Cense de stand van zaken toe rondom de Europese accreditatie en geeft Christiaan Keijzer, anesthesioloog en bestuurslid van Comité Permanent des Médecins Européens (CPME) en vicevoorzitter van Fédération Européenne des Médecins Salariés (FEMS), een update van actuele thema’s binnen de Europese artsengremia CPME en FEMS. 

Wilt u deelnemen aan het Platform op 19 april van 19.00 tot 20.30 uur? Meldt u zich dan nu aan via dit formulier.

Emilie van Outeren is journalist en politiek verslaggever. Ze studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen, University of Sussex en Columbia University in New York. Haar journalistieke carrière begon in 2008 bij de krant en ze schreef een boek over het verhaal van ABN AMRO in de Volvo Ocean Race. Momenteel is Emilie correspondent Midden-Europa en Balkan bij het NRC.