11 dec 2019

MMV-congres 2019: Opleiden over grenzen

Congrescentrum NBC, Nieuwegein

Op woensdag 11 december organiseert de Federatie Medisch Specialisten wederom het MMV-congres. Dit is het landelijk congres voor iedereen die betrokken is bij de medische vervolgopleidingen.

Het thema dit jaar is 'Opleiden over grenzen'. De toenemende complexiteit van de zorg en de actuele vraagstukken over kwaliteit en veiligheid van de zorg en het bieden van de juiste zorg op de juiste plek kunnen niet langer meer vanuit één discipline worden benaderd. Dat vraagt om ‘Opleiden over grenzen’. Denk aan opleiden over de grenzen van het ziekenhuis, de regio en het land. Maar ook het opzoeken van de grenzen in de samenwerking met anderen en het oprekken van die grenzen. Denk aan de grenzen van de kwaliteit, veiligheid en toegankelijkheid van zorg. Maar ook de grenzen van het ziekenhuis, de afdeling en je eigen, persoonlijke grenzen als opleider en aios. 

Op het MMV-congres 2019 wordt het thema ‘Opleiden over grenzen’ vanuit verschillende perspectieven belicht. Collega’s delen praktijkvoorbeelden, relevante kennis en tips waarmee je zelf aan de slag kunt. En uiteraard staan er ook actuele opleidingsonderwerpen op het programma. 

Meer informatie over het programma en aanmelden: medischevervolgopleidingen.nl.