12 dec 2018

MMV-congres 2018: Opleiden is netwerken

CONGRESCENTRUM NBC, NIEUWEGEIN

Op woensdag 12 december organiseert de Federatie Medisch Specialisten wederom het MMV-congres. Dit is het landelijk congres voor iedereen die betrokken is bij de medische vervolgopleidingen.

De artsen die we nu opleiden, werken straks in een wezenlijk andere setting dan nu. Netwerkgeneeskunde is de toekomst. Maar hoe bereiden we aios hierop voor?  Hoe kun je tijdens de opleiding over de muren van specialismen, clusters en opleidingsinstellingen heen kijken? Welke kennis en vaardigheden moeten aios opdoen om straks in een netwerk te functioneren? En wat hebben opleiders nodig om hen hierin te begeleiden?
Daarnaast is opleiden en opgeleid worden ook hard werken. Aios leren het vak op de werkvloer en  krijgen daardoor ook te maken met onderwerpen als bedrijfsvoering en werkdruk. Hoe zorgen we ervoor dat dit niet ten koste gaat van de kwaliteit van de opleiding?

Op het MMV-congres worden deze onderwerpen vanuit diverse invalshoeken belicht. Daarnaast staan ook andere actuele opleidingsonderwerpen op het programma. U hoort goede praktijkvoorbeelden van collega’s, krijgt concrete ondersteuning, relevante kennis en tips waarmee u zelf aan de slag kunt. U kunt zelf uw programma samenstellen aan de hand van inspirerende presentaties, ontbijtsessies, symposia en praktische workshops.

Meer informatie over het programma en aanmelden: www.medischevervolgopleidingen.nl