13 jun 2015

Medigames Nederland: sportdag voor artsen

papendal, arnhem

Op 13 juni a.s. worden voor het eerst de Mediagames georganiseerd. Een sportdag voor artsen, op het Nationaal Sportcentrum Papendal. Op medisch-wetenschappelijk gebied wordt steeds duidelijker dat recreatief sporten (3 maal per week 30-45 minuten) een duidelijke verbetering oplevert in de symptomatologie en prognose van diverse aandoeningen als cardiovasculaire ziekten, depressie,COPD, het slaapapneusyndroom en het algemeen welbevinden. Sporten wordt weleens de goedkoopste therapie genoemd die wij als artsen nog onvoldoende in kaart brengen en weinig indringend met onze patiënten bespreken.

De doelstellingen van de Medigames zijn:

  • Sportuitoefening in de breedste zin onder artsen promoten.
  • Op recreatieve en/of prestatieve wijze een sportieve dag doorbrengen. Wie wil nou niet Nederlands Kampioen worden 100 meter sprint, halve marathon, tennis of wielrennen? Of sportiefste huisartsen regio of ziekenhuis worden?
  • Als deze eerste Medigames een succes worden, wordt het aantal sporten in 2016 uitgebreid. Daarnaast zal er een sportmedisch symposium plaatsvinden met als onderwerp Hoe kan de Nederlandse geneeskunde een positieve bijdrage leveren aan de recreatieve sportuitoefening en terugdringen van de toenemende epidemie van overgewicht en adipositas?

Meer informatie en de mogelijkheid om u in te schrijven vindt u op de website van Medigames