31 mrt 2016

Masterclass VMSD

DOMUS MEDICA, UTRECHT

Op donderdagmiddag en -avond 31 maart 2016 organiseren de Federatie Medisch Specialisten en de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD) voor u als (aankomend) voorzitter en/of lid van het bestuur van een VMSD een Masterclass VMSD's. De Masterclass vindt plaats van 15.00 tot 20.30 uur in Domus Medica in Utrecht. Met deze Masterclass bieden wij u concrete handreikingen bij het inrichten van de VMSD, het positioneren van de VMSD in uw ziekenhuis en voor het onderhandelen. Na een plenaire introductie neemt u in kleinere groepen deel aan drie workshops:

 • Financieel inzicht
  Wat moet u weten van de financiering van het ziekenhuis? Hoe interpreteert u (jaar)cijfers? En wat is het nut en de noodzaak van inzicht in kosten van uw vakgroep?
 • Ins & outs van de AMS
  Hoe past u de nieuwe AMS toe in de praktijk? Wat zegt de AMS bijvoorbeeld over veilig roosteren met 45 uur per week en de verdeling van budget en managementtaken? En hoe maakt u daar constructieve afspraken over?
 • Positionering van medisch specialisten in dienstverband in het ziekenhuis
  Welke onderwerpen zijn ziekenhuisbreed te bespreken binnen de medische staf en welke met VMSD of MSB? Hoe zorgt u voor gebalanceerde verhoudingen en een goede uitgangspositie bij onderhandelingen?

Na het diner sluiten we de Masterclass af met een interactieve sessie:

 • Onderhandelen doe je zo
  Hoe kunt u onderhandelen met de raad van bestuur? De Academie voor Medisch Specialisten geeft u tips & trics.
  Wout Raadgers, mede-auteur van het boek ‘De ring in. Onderhandelen binnen en namens (para)medische maatschappen’ en Remco Heukels zullen deze sessie leiden.

Er is ruimte voor het delen van ervaringen en stellen van vragen. 
Meer weten? Bekijk de agenda van de Masterclass en  meld u nu aan.

Accreditatie
Accreditatie is toegekend door ABAN (4 punten), NVZA (4 punten) en NVKF (4 punten).

Uitnodiging
Bekijk de uitnodiging voor de masterclass.