31 okt 2017

Inspiratiesessie Platform Innovatie

NBC, NIEUWEGEIN

Innovatie leeft! Sommige innovaties stranden omdat ze in de praktijk totaal niet blijken te werken; andere zijn juist succesvol. Ze maken het werk vaak makkelijker, leuker, beter en meestal ook goedkoper. Ze zorgen ervoor dat u meer tijd overhoudt voor dat waar u dokter voor bent geworden: de zorg voor uw patiënt. Hoe dan ook hebben innovaties grote impact op uw werk. Het nieuwe Platform Innovatie geeft u de kans om aangesloten te blijven bij alles wat er op dit terrein gebeurt en met andere geïnteresseerden kennis en ervaringen uit te wisselen. Noteer dus alvast de datum van onze eerste inspiratiesessie!

Platform Innovatie: inspireren en samenwerken

Peter Paul van Benthem, voorzitter Raad Wetenschap & Innovatie: “Innovatie is de sleutel tot toekomstige zorg van goede kwaliteit die voor iedereen makkelijk toegankelijk en maar ook betaalbaar is. Daarnaast moet door innovatie het leveren van zorg door de medisch specialist makkelijker worden, waardoor deze meer tijd aan de patiënt kan besteden en de bureaucratie uit handen wordt genomen. Er zijn enorm veel innovatieve ideeën in de zorg Maar hoe brengen we innovaties nu sneller naar de praktijk? Hoe onderscheiden we innovaties die werken van innovaties die niet werken? Hoe kunnen we innovaties die werken sneller opschalen? Om dit met elkaar beter te begrijpen, richt de Federatie dit jaar een Innovatieplatform op. Om kennis uit te wisselen, elkaar te inspireren en partijen bij elkaar te brengen die gezamenlijk initiatieven kunnen opstarten, op werkzaamheid toetsen, naar de praktijk brengen en opschalen. Uiteindelijk willen we de innovatiecultuur versterken bij medisch specialisten en zorgen dat innovaties sneller en beter landen in de praktijk.”

Pitch: hoe maakt innovatie uw werk leuker?

Op 31 oktober willen we verschillende medisch specialisten een korte pitch laten houden: hoe heeft een specifieke innovatie ervoor gezorgd dat de zorg is verbeterd of het werk leuker is geworden? Heeft u een voorbeeld van een dergelijke innovatie en wilt u deze graag met ons delen op 31 oktober? Neemt u dan contact met ons op via raadw&i@demedischspecialist.nl.

Bent u erbij?

Bent u als medisch specialist geïnteresseerd in of betrokken bij innovatie in de zorg? En wilt u ook graag kennis en ervaringen uitwisselen met vakgenoten? Dan nodigen wij u graag uit om deel te nemen aan deze eerste inspiratiesessie op 31 oktober. Brengt u deze uitnodiging vooral ook onder de aandacht van collega’s die interesse zouden kunnen hebben in deze bijeenkomst, zij zijn van harte welkom. Aanmelden kan via raadw&i@demedischspecialist.nl

Wanneer: dinsdag 31 oktober 2017
Hoe laat: 18.00 – 21.00 uur
Waar: NBC, Blokhoeve 1 te Nieuwegein