25 sep 2019

DCRF Jaarcongres 2019

DE REEHORST, EDE

‘Klinisch wetenschappelijk onderzoek in versnelling: Europa schakelt door’

Het DCRF Jaarcongres staat in het teken van de naderende Europese wetgeving voor mens-gebonden klinisch wetenschappelijk onderzoek, te weten de ECTR, de MDR 2020 en de GDPR (AVG). De implementatie van deze nieuwe wetgeving heeft diverse gevolgen voor onderzoekers, opdrachtgevers van onderzoek, ziekenhuizen, research medewerkers en CRA’s. De veranderingen beogen de kwaliteit van het onderzoek te verbeteren en het belang ervan voor de patiënten van nu en morgen, te vergroten. De regelgeving biedt tevens de kans om Nederland als ‘onderzoeksland’ aantrekkelijker maken. Dat is ook waar de DCRF het voor doet.

In het plenaire ochtendprogramma van het congres komen onder meer de volgende onderdelen aan de orde:

  • Een korte update van de DCRF werkgroepen over de activiteiten van het afgelopen jaar
  • Twee keynote sprekers: dr. Lode Dewulf (Servier, Parijs) over de ‘vitaliteit’ (of misschien wel de ‘finaliteit’) van het klinisch wetenschappelijk onderzoek in Europa, en prof. Lokke Moerel (Universiteit Tilburg, Morrison & Foerster Berlijn) over de zin en onzin van de GDPR (AVG) voor klinisch onderzoek

Het middagprogramma bestaat zoals gebruikelijk uit een viertal workshops waarvan de congresdeelnemer er twee kan bijwonen.  U kunt hiervoor kiezen uit de volgende onderwerpen:

  • MDR 2020: Black box of wondermiddel. Deze workshop belicht de gevolgen van de MDR 2020 voor het klinisch onderzoek en wordt georganiseerd in samenwerking met de CCMO
  • Patiënt in onderzoek, de sleutel tot succes!
  • Excellente zorg. Evidence Based Practice (EBP) en verpleegkundig onderzoek
  • TransCelerate: Wat is het en wat biedt het ons?

(Bovenstaande titels/onderwerpen zijn nog onder voorbehoud van beschikbaarheid van de beoogde sprekers.)

Accreditatie

Dit congres is geaccrediteerd door ABAN met 6 punten.

Meer informatie

Voor meer informatie over het programma, deelnamekosten en inschrijven verwijzen wij u naar de website van het DCRF Jaarcongres 2019.