26 sep 2018

DCRF Jaarcongres 2018

De Reehorst, Ede

De Dutch Clinical Research Foundation, kortweg DCRF, is een stichting die zich ten doel heeft gesteld om klinisch onderzoek in Nederland maximaal te ondersteunen, zodat waardevolle kennis en wetenschap zo snel als mogelijk ten goede komt aan de patiënt. 

Het DCRF jaarcongres 2018 staat in het teken van de vele ontwikkelingen die momenteel op Europees vlak gaande zijn. De ECTR, maar ook de Medical Devices Regulation (MDR) die in 2020 van kracht wordt, hebben grote impact op het klinisch genees- en hulpmiddelenonderzoek dat in Nederland plaatsvindt. Een keur van uitstekende sprekers neemt u mee in een proces waarmee Nederland haar vooraanstaande positie als hoogwaardig onderzoeksland op Europees topniveau wil handhaven.

Wanneer

woensdag 26 september 2018

Waar

De Reehorst te Ede, 09.00 - 18.00 uur

Voor wie

Het DCRF Jaarcongres richt zich op alle beroepsgroepen die zich direct of indirect bezig houden met klinisch wetenschappelijk onderzoek. 

Programma

Zonder patiënten geen onderzoek – maar liefst twee middagsessies zijn gewijd aan patiënten, zowel aan volwassenen als aan kinderen. 

Net als vorig jaar is het mogelijk om twee van de vier workshops bij te wonen. U kunt hiervoor kiezen uit de volgende onderwerpen:

  • ECTR, budgetbesprekingen vertrager of versneller bij lokale uitvoerbaarheid?
  • MDR 2020: de impact op onderzoek met medische hulpmiddelen.
  • Participatie in klinisch wetenschappelijk onderzoek verhogen – middels excellente gespreksvoering.
  • Het verkleinen van de kennisachterstand over medicijnen bij kinderen.

In het volledige programma (pdf) vindt u meer informatie.

Kosten en inschrijven

€125,00 (incl. BTW). Dit bedrag is inclusief lunch, koffie en thee. Via de congres website kunt u zich inschrijven.