09 mrt 2016

Bijeenkomst pensioenaftopping GGZ

DOMUS MEDICA, UTRECHT

Onlangs heeft FBZ (de Federatie van Beroepsorganisaties in de Zorg*) een gesprek gehad met GGZ Nederland over de pensioenaftopping. Dat gesprek verliep weinig hoopvol, omdat er volgens GGZ Nederland onvoldoende juridische en financiële gronden zijn om werknemers te compenseren. FBZ, de Federatie Medisch Specialisten en de LAD bestrijden dat. De Federatie en de LAD organiseren op 9 maart een bijeenkomst om medisch specialisten handvatten aan te reiken om lokaal de druk op te voeren.

Om medisch specialisten te informeren over het vervolg en over mogelijkheden om de druk verder op te voeren, organiseren de Federatie en de LAD op 9 maart ’s avonds een bijeenkomst. Medisch specialisten hebben daarvoor intussen een uitnodiging ontvangen.

Wanneer: woensdag 9 maart 2016
Waar: Domus Medica, Utrecht

* FBZ zit, mede namens LAD-leden, aan de onderhandelingstafel van de Cao GGZ. De beroepsorganisatie vertegenwoordigt daarmee de belangen van psychiaters in dienstverband die lid zijn van de LAD en die via de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie zijn aangesloten bij de Federatie Medisch Specialisten.