04 dec 2015

AIOS Upgrade

IJSSELDELTA CENTER, ZWOLLE

Vrijdag 4 december 2015 is het weer zover, de AIOS Upgrade! De Jonge Specialist organiseert samen met de LAD, de Federatie Medisch Specialisten en de VvAA deze jaarlijkse, landelijke AIOS dag. Er zijn vier workshoprondes met thema’s voor jou als toekomstig medisch specialist: kies je bijvoorbeeld voor werken in academie, dienstverband of vrij beroep? En wat zijn precies de consequenties van de invoering van integrale tarieven en andere actuele ontwikkelingen? Daarnaast spelen we in op de niet-medische competenties binnen onze opleiding zoals medisch leiderschap, organisatie en geldstromen in de zorg en juridische zaken in de opleiding. Je kunt zelf je programma samenstellen!

Mobile Doctors Live!
Mobile Doctors opent deze leerzame dag op spectaculaire wijze met Mobile Doctors Live! Daarnaast verzorgen zij workshops met verschillende thema’s, zoals Quantified Self & Big Data, 3D Printing, Serious Gaming en Telemedicine & Robotica. 
Als rode draad door de dag loopt eHealth: H@ck your healthcare?! Wat is eHealth eigenlijk? Wat kan jij, de nieuwe generatie medisch specialisten, bijdragen aan eHealth? Hoe kun je nieuwe technieken implementeren en inspelen op behoeften van specialisten zelf en de patiënt? Digitalisering heeft al lang zijn intrede gedaan, maar in menig ziekenhuis lopen we nog rond met een dienstsein. Ons portfolio mag dan wel digitaal zijn, maar kan nog sterk verbeterd worden qua functionaliteit. Tijdens de plenaire sessies zullen inspirerende sprekers van Mobile Doctors over eHealth op de werkvloer spreken.

Opleidingsprijs 2015
Ook zal in de middag de jaarlijkse felbegeerde Opleidingsprijs worden uitgereikt aan de beste en meest vooruitstrevende opleider van Nederland, die zijn/haar aios meegeeft dat eHealth en moderniseren belangrijk zijn.

Discipline overstijgend onderwijs
Nieuw dit jaar is dat deelname aan AIOS Upgrade mogelijk gebruikt kan worden als discipline overstijgend onderwijs. Kijk op de website van je eigen opleidingsregio of de AIOS Upgrade daar als DOO is erkend. 

Kosten
De AIOS Upgrade is gratis voor leden van De Jonge Specialist. Niet-leden betalen € 75,-. Wanneer je lid wordt van De Jonge Specialist tijdens de AIOS Upgrade krijg je je inschrijfgeld terug.

Meer informatie en aanmelden