ADVISEUR BELEID

Een organisatie in beweging

De Federatie Medisch Specialisten staat voor 22.000 toegewijde dokters in ziekenhuizen en instellingen. Dag in dag uit werken zij aan het leveren van de beste zorg aan de patiënt. We verenigen alle 33 specialismen, ondersteunen bij de uitoefening en ontwikkeling van het vak en spreken met één krachtige stem in politiek en samenleving. Samen gaan we voorop in vernieuwing zodat 17 miljoen Nederlanders kunnen rekenen op de beste zorg ter wereld.

 
Onze beleidsafdeling bestaat uit 15 zelfstandig werkende professionals die elkaar, het bestuur en wetenschappelijke verenigingen met raad en daad terzijde staan. Complexe dossiers op het gebied van beroepsbelangen, opleiding en kwaliteit worden met zorg behandeld. De adviseurs van team Beroepsbelangen zetten zich dagelijks in voor de positie, de organisatie en de financiering van medisch specialisten in vrij beroep, in dienstverband (in nauwe samenwerking met de LAD) en universitair medisch specialisten.
 
Ter versterking van ons team Beroepsbelangen zijn wij op zoek naar een doortastende en initiatiefrijke beleidsadviseur die zich met name richt op het versterken van de positionering en het behartigen van de beroepsmatige belangen van de ruim 3500 leden (psychiaters (in opleiding)) van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). 
 

ADVISEUR BELEID M/V 

 (32 uur per week) 
 

Jouw ontwikkeling in het zorgveld

Als beleidsadviseur werk je aan afwisselende, inhoudelijke dossiers en projecten zoals o.a. de bekostiging van de GGZ, de positionering van de psychiater, het beperken van de administratieve lasten en het ondersteunen van de afdeling zelfstandig gevestigde psychiaters. Je ontwikkelt en implementeert beleid en speelt een belangrijke rol in zorggerelateerde netwerken. Samen met anderen creëer je draagvlak voor de standpunten van de NVvP en/of Federatie. 
  • De ene dag geef je integrale beleidsadviezen en bereid je notities en presentaties voor die in lijn zijn met de strategie van de NVvP en/of Federatie;   
  • De volgende dag ben je druk met het organiseren, coördineren en begeleiden van overleggen, bijeenkomsten en evenementen;
  • Ondertussen houd je, op jouw projecten, de kwaliteit, voortgang en het budget goed in de gaten;
  • Je onderhoudt contacten op individueel- en groepsniveau zowel met de Federatie en de NVvP als met externe partijen (stakeholders);
  • Daarnaast is het ook belangrijk dat je tijd en energie steekt in het op de hoogte zijn en blijven van maatschappelijke, vakinhoudelijke en politieke ontwikkelingen, zo leer je het zorgveld pas echt kennen!
 
Dit doe je natuurlijk niet alleen. Hierin word je begeleid door een aantal ervaren adviseurs zodat je in een relatief korte tijd veel weet over de dossiers en projecten waarmee je aan de slag gaat. 

Een professional die mensen verbindt en resultaat haalt

Adviseur zijn bij de Federatie is niet voor iedereen weggelegd, wat vraagt deze functie nu eigenlijk van jou? Jij wil alles te weten komen over wat er landelijk in de zorg speelt. Daarnaast ben je ambitieus, je werkt zelfstandig en schakelt moeiteloos tussen strategie, aanpak en uitvoering. Werken in een dynamische, politieke organisatie vraagt om daadkracht en heldere communicatie; jij doet wat je zegt. Je doorgrondt een situatie, betrekt anderen bij jouw verfrissende ideeën en hebt gevoel voor verhoudingen. Jij bent de verbindende schakel tussen de leden en de NNvP enerzijds en de Federatie en de NVvP anderzijds. Ook worden de onderstaande criteria in de selectie meegenomen:
  • Afgeronde academisch opleiding met minimaal vijf jaar ervaring in een beleids-en adviserende functie binnen de GGZ sector en passie voor dit speelveld;
  • Bestuurlijke sensitiviteit en aantoonbare ervaring binnen complexe, politieke omgevingen met verschillende belangen en stakeholders;
  • Ervaring met project-en programmamanagement. 

De arbeidsvoorwaarden

We starten met een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar (met uitzicht op vast dienstverband bij goed functioneren) bij de Federatie. Je bent drie dagen per week werkzaam op het bureau van de NVvP, 1 dag per week bij de Federatie (beiden bevinden zich in hetzelfde gebouw (Domus Medica). Je werkt bij ons samen in een prettige, informele omgeving waarin aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het salaris is afhankelijk van niveau en ervaring. 

Informatie en sollicitatie

Informatie over de functie kun je opvragen bij Ernst Ziere (directeur Organisatie & Financiering), 06-10652548. Je CV en motivatie zien wij graag uiterlijk 14 augustus tegemoet. Je kunt je sollicitatie mailen naar vacatures@demedischspecialist.nl, t.a.v. Myrthe Akkermans (P&O adviseur), met als onderwerp ‘Adviseur Beleid NVvP’.  
 
Bemiddeling en acquisitie door derden of ZZP-ers wordt niet op prijs gesteld en hier wordt niet op gereageerd.